Datalogger Veri Kaydedici Cihazlar Özellik Bilgisi
Datalogger Veri Kaydedici Cihazlar Ürün ve Özellik Bilgisi Bilgisi yazımız ile öğrenecekleriniz, işletmelerinizin kullanabileceği veri toplama cihazlarını seçmeniz konusunda sizlere çok yardımcı olacaktır.
Datalogger veri kaydedici Cihazlar hakkında özet bilgilerle başlayacakolursak; Veri kaydedici, zamana (Yt) veya başka bir sinyal voltajına karşı çizilen sinyal voltajlarını ölçmek ve görüntülemek için doğrudan bir kayıt aracıdır.
Datalogger Veri Kaydedici Cihazlar Ürün ve Özellik Bilgisi verecek olursak. Veri kaydedici , kullanıcı tarafından durdurulana kadar sürekli akış modunda ölçüm yapar . Ölçüm sırasında, her yeni numune ölçüldüğünde, bunlar doğrudan işlendikleri ve görüntülendikleri bilgisayara taşınır ve istenirse ayrıca diskte saklanır. Bir giriş sinyalindeki değişiklik hemen görülür. Ölçüm süresi, çok uzun ölçümlere izin veren enstrümandaki hafıza miktarı ile sınırlı değildir.
Osiloskoptan temel farkı, osiloskobun önceden ayarlanmış bir süreyi ölçmesi ve tüm ölçülen değerleri donanımda dahili olarak saklamasıdır. Önceden ayarlanmış tüm değerler ölçüldüğünde, bilgisayara taşınır, işlenir ve orada görüntülenir. Ardından yeni bir ölçüm başlatılır. Dahili belleğin boyutu bu nedenle maksimum ölçüm süresini sınırlar. Ve her zaman sonraki iki ölçüm arasında bir boşluk olacaktır.
Datalogger / Veri Kaydedici geçici kayıt cihazının ölçüm yöntemi, onu bir odadaki sıcaklık gibi yavaş değişen sinyalleri ölçmek için ideal bir alet haline getirir. Tüm sürecin ilerlemesi kaydedilirken, her değişiklik anında görülebilir.
Veri kaydedicinin başka bir kullanımı, aletin dahili belleğine tamamen sığamayacak kadar uzun olan seri iletişim sinyalleri gibi uzun, tekrar etmeyen sinyalleri kaydetmektir. Ayrıca bilgilendirici yazımız sonrasında datalogger görüntüleme cihazları ürünler kısmına göz atabilirsiniz.
Datalogger Veri Kaydedici Cihazlar Grafik Bilgileri
Datalogger Veri Kaydedici Cihazları Grafik Bilgileri
Datalogger Veri kaydedici / geçici kaydedici, her biri bir veya daha fazla sinyali görüntüleyebilen bir veya daha fazla grafiğe sahip olabilir, her grafik bir sinyalin farklı bir bölümünü temsil edebilir. Grafikler, enterpolasyonlu veya enterpolasyonsuz sinyalleri Yt modunda veya XY modunda görüntüleyebilir. Bir grafikteki tüm parçaların renkleri isteklerinize göre ayarlanabilir.
Bir grafiğin boyutları serbestçe ayarlanabilir, grafikler büyük bir pencereye yerleştirilebilir, ancak masaüstünde herhangi bir yerde ayrı pencerelerde de gösterilebilir.
Ekranda ölçüm yapmak için imleçler mevcuttur. Sinyallere açıklayıcı adlar verilebilir ve görüntülenen sinyalleri kolayca tanımlamak için bir açıklama mevcuttur. Sinyallerin ilginç kısımlarını vurgulamak için metin etiketleri yerleştirilebilir.
Bir sinyalin tüm ayrıntılarını ortaya çıkarmak için hem dikey hem de yatay olarak sınırsız yakınlaştırma mümkündür. Tüm yakınlaştırma eylemleri kolayca geri alınabilir.
Datalogger Veri Toplama Cihazları Dokunmatik ekran dostu düğme çubukları
Datalogger veri kaydedici cihazı dokunmatik tuşlarına göz atacak olursak; Her enstrüman için bir enstrüman çubuğu ve kanal çubukları mevcuttur. Kullanıcı dostu kontrol çubuklarında, enstrümanın tüm ayarları ve kanalları için açık düğmeler bulunur. Enstrümanın mevcut ayarlarını gösterirler ve ayarların yapılması için seçenekler sunarlar. Büyük düğmeler, dokunmatik ekranlarla kullanım için çok uygundur.
Araç çubukları, program ayarları aracılığıyla tamamen ayarlanabilir . Düğme boyutunu ayarlayabilir, düğme ekleyebilir veya kaldırabilir ve düğmelerin sırasını ayarlayabilirsiniz.
Datalogger Veri kaydedici cihazlarında aritmetik işlemler
Datalogger üzerinde Ölçülen değerler üzerinde çeşitli aritmetik işlemler gerçekleştirilebilir. Yapılabilecek standart hesaplamalar şunlardır:
- Çıkarma ekle
- Çarp / Böl
- Ayırt etmek
- Birleştirmek
- Karekökü belirle
- Mutlak değeri belirle
Bu işlemler akla gelebilecek herhangi bir şekilde birleştirilebilir. İşlemin sonucu bir grafikte görüntülenebilir ve ayrıca başka bir işlem için girdi görevi görebilir.
Datalogger Cihazları İçin Mevcut daha ayrıntılı düzenlemeler şunlardır:
- Kaynaklar
- Filtrele
- Min / Maks algılama
- Sınırı
- Görev döngüsünü belirle
- Verileri yeniden örnekleme
- Veri kaydediciden okumaları kaydedin
Dataloggerlerde Ölçülen değerler çeşitli şekillerde saklanabilir ve kaydedilebilir:
- Diskte çeşitli farklı veri formatlarında saklanır
- Ayarlanabilir düzen ve renklerle kağıda basılmıştır
- Çeşitli yaygın dosya formatlarında bir görüntü olarak
- Veri kaydedicinin çalışması
Datalogger / geçici kaydedicinin çalıştırılması, kendi kendine yapılandırılabilen araç çubukları , açılır menüler ve kısayol tuşları ile yapılır Sık kullanılan işlevler için bir hızlı işlevler araç çubuğu mevcuttur.
Datalogger Veri Kaydedici Cihazlarının Kullanım Alanları
Laboratuvar Sıcaklık / Nem İzleme (Veri kaydedici)
Sıcaklık / Veri Kaydedici eklentisi , laboratuvar personelinin her ekipman için parametreleri (beklenen sıcaklık ve tolerans) ayarlamasına, SMS alıcılarını (NET / GSM kaydedicimizi veya SMS Ağ Geçidi uzantımızı kullanarak). E-posta uyarılarını (modül aracılığıyla) tanımlamasına olanak tanır. Tüm uyarılar geçmiş amaçlarla kaydedilir. Uyarı durumu da yönetilir.
Son olarak, LabCollector’ın sıcaklık kaydedici modülünün her kullanıcısı, grafik ekran sayesinde geçmiş ekipman sıcaklıkları hakkında bilgileri kolayca bulabilir ve alabilir. Alınan verilerin grafikleri, kalite kontrol için çeşitli dönemler için tanımlanabilir.
Elektronik Laboratuar Defter;
ELN eklentisine sahip LabCollector platformunuzu, tüm laboratuvar deneylerinizi depolamak ve yönetmek için verimli ancak basit bir not defterine dönüştürün. Tipik kağıt defterler için harika bir destek / tamamlayıcıdır.
ELN, hem karma (kağıt + elektronik) dizüstü bilgisayar çözümlerinde hem de kağıtsız laboratuarlarda çalışabilir.
ELN, hem güvenli hem de laboratuvarınızdaki doğru kişiler tarafından kolayca erişilebilen bir ortak çalışma ortamından yararlanır. Basit deney dokümantasyonundan iş akışları ve sayfa şablonlarını içeren rutin veya karmaşık kayıtlara kadar, laboratuvarınız ELN’yi kontrolünüzde olan kapsamlı özelleştirme yoluyla belirli ihtiyaçları karşılamak için kullanabilir.
İş Akış Yönergesi;
Verilerinizi ve laboratuvar hizmetlerinizi bir grafik akış şeması tasarımcısı ile düzenleyin. Sezgisel bir grafik tasarımcısıyla, herhangi bir iş akışı otomatik adımlarla yapılabilir; serbest düğüm seçimleri, tek örnekleri veya mikroplak yığınlarını değiştirmenize olanak tanır. Enstrüman ve numune dosyası ihracatı da kolaylıkla oluşturulabilir.
Bir kontrol paneli görünümünden iş yükünü takip edin. Bu modül, yeni işler başlatmak için iş akışı şablonlarının (iş iş akışları kataloğu) yönetimine olanak tanır. Durumun ve ilerlemenin izlenmesine izin verir.
Tüm işler otomatik olarak depolanır. Adım doğrulama mümkündür. Adımlar, kayıt depolama ve düzenleme için LabCollector veri modüllerine de bağlıdır. Bu eklenti, üretim serilerini, klinik deney prosedürlerini ve herhangi bir Laboratuar işlemini çalıştırmak için yapılandırılabilir.
Ekipman Planlayıcı;
Zamanlayıcı modülü, LabCollector LIMS’te depolanan ekipmana zamanlama ve rezervasyon takvimi ekler. Kullanıcılar, laboratuvardaki herhangi bir ekipman veya tesis için rezervasyonları hızlı bir şekilde kontrol edebilir ve ekleyebilir.
Tekrarlayan olayları destekler (her gün veya haftanın belirli günleri gibi). Geçmişteki veya gelecek olaylardaki (kullanıcı, ekipman veya kategorilere göre) ekipman kullanım istatistikleri vermek için bir raporlama aracı içerir.
Datalogger Cihazlarını Destekleyici Yazılar
” Datalogger veri kaydedici (toplama) cihazının farklı bir şekilde tanımını yapan şirketimiz ise Ram Limited Ölçü ve Kontrol Sistemleridir. Yapılan tanıma göre şu veriler toplanmıştır ”
Üretimde kontrol ve ölçme işlemlerinin bir diğer aracı da Data Logger cihazlardır. Bu cihazların kullanımı oldukça basit olup, asli görevleri veri depolamak olan elektronik kayıt yapan cihazlardır. Bu sayede kullanıcılara, raporlama ve geriye dönük oluşan hataları belirleme ve düzeltme imkânı tanımaktadır.
Kullanım alanları farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıklar ölçüm şekillerine göre belirlenmektedir. Data Loggerlerin kullanım alanlarından genel olarak bahsetmek gerekirse, fabrikaların yanı sıra soğuk hava depoları, nem ölçümüne ihtiyaç duyulan alanlar, sıcaklık değişiminin sürekli takip edilmesi gereken alanlar vardır.
Basınç değişiminin sürekli takip edilmesi gereken alanlar ve gaz cinsinin takip edilmesi gereken alanlar olarak adlandırabiliriz.
Ram Limited Ölçü ve Kontrol Sistemlerinin Yazısı Şu Şekilde Devam Ediyor;
Data Logger tüm kullanım alanlarında yapması gereken üç temel özellik bulunmaktadır. Bu özelliklerden biri veri kaydedicidir. Veri kaydetme özelliği ile adı üzerinde ölçüm yapılan alanlarda verilerin izlenmesi anlamına gelir.
Bir diğer özellik ise izlenen verilerin kayıt altına alınması özelliğidir. Kayıt altına alma işlemi, kullanım alanlarına göre kartuşa yazma, kağıda yazma, dijital belleğe alma veya analog çizim yapma şeklinde yapılabilir. Son özellik ise kayıt altına alınan verilerin genel olarak bir alanda toplamaktır. Bunlara pratik uygulamalı veri dizileri de denmektedir.
Datalogger Veri Kaydedici Cihazları Ürün ve Özellik Bilgisi Yazısını okudunuz.
Datalogger cihazları ile ilgili diğer yazılarımız;
- Datalogger Çeşitleri
- Datalogger Fiyatları
- Datalogger Modelleri
- DataLogger Nedir Nerelerde Kullanılır
- Datalogger Veri Kaydedici Cihazlar Ürün Özellik Bilgisi
- Datalogger Kimo KT 50 Sıcaklık Ölçer
- Datalogger Kimo KT 120 Sıcaklık Ölçer Cihazı
- Datalogger Kimo KTT 220 Çift Thermokupl Girişli Sıcaklık
- Datalogger Kimo KT 220 Sıcaklık, Nem, Akım Gerilim
- Datalogger Kimo Ktt 320 Dört Thermokupl Girişli Sıcaklık Cihazı
- Datalogger Fiyatları Güncel Listeler